сряда, 6 юли 2011 г.



ПОКАНА за среща
за представяне на резултатите от проведената практика/ мобилност в Шотландия по Проект № 2010-1-BG1-LEO02-03322 „Практика за иновативно управление на културно-историческото наследство”, изпълняван от РТА «Стара планина»




УВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
От м. февруари 2011 г. Регионална туристическа асоциация «Стара планина» изпълнява Проект 2010-1-BG1-LEO02-03322, финансиран от Секторна програма "Леонардо да Винчи" – Мобилност,  Програма «Учене през целия живот» на Европейския съюз.
Проектът е насочен към музейните специалисти и екскурзоводите в региона и има за основна цел да подпомогне повишаването на професионалната компетентност и уменията на специалистите за управление, промоция и интерпретация на културно - историческото наследство на региона.

Каним Ви на среща за представяне на резултатите от  проведената през м. юни т.г. двуседмична обучителна практика в Шотландия за 10 специалисти от музеи / културни институции и екскурзоводи от региона на 08.07.2011 г. (петък) от 11.00 часа в Залата на жирафите - Дом на хумора и сатирата в Габрово.

На срещата са поканени журналисти от местните и регионални медии, представители на музейните институции в региона и  общините - членове на РТА «Стара планина», Областна администрация – Габрово, както и  участниците в практиката.

Практиката бе проведена в периода 4 – 17 юни 2011 г. в Шотландия, Великобритания  Участниците посетиха повече от 20 шотландски музеи и институции за управление и опазване на наследството, обмениха опит и идеи с музейни специалисти и с представители на благотворителни тръстове, туристически атракции и паметници на културата със световно значение. Българските специалисти се срещнаха с екскурзоводи и доброволци, проучиха иновативните подходи на шотландските си колеги в опазването, консервацията, промоцията и маркетинга на обектите на наследството, създадоха нови и полезни контакти със сродни институции и в края на практиката получиха Европейски сертификат на участието си в мобилността Europass Мобилност.
Програмата на практиката бе подготвена и осъществена с подкрепата на приемащия шотландски партньор ARCH Heritage and Training, с който РТА поддържа от 5 години взаимоотношения при реализацията на подобни обмени в България.

Молим Ви да потвърдите присъствието си на срещата до четвъртък, 07.07.2011 ч. на телефон 066/ 809 161 или на е-мейла на РТА «Стара планина»

Няма коментари:

Публикуване на коментар