вторник, 27 юли 2010 г.

ПРОГРАМА „ЕВРОПЕЙСКИ ТУРИЗЪМ ЗА ВЪЗРАСТНИ”
(EUROPE SENIOR TOURISM)
ПРОДЪЛЖАВА И ПРЕЗ СЕЗОН 2010 - 2011 Г..


От м. октомври 2009 год. до м. април 2010 год. за първи път съвместна инициатива на ЕВРОПЕЙСКИЯ СЪЮЗ и ПРАВИТЕЛСТВОТО НА ИСПАНИЯ, заедно с автономните области АНДАЛУСИЯ и БАЛЕАРСКИ ОСТРОВИ, предложи възможности на граждани на Австрия, Белгия, България, Гърция, Дания, Ирландия, Италия, Кипър, Люксембург, Малта, Полша, Португалия, Румъния, Словакия, Словения, Унгария, Франция, Холандия, Чехия за ваканционни пътувания и програми за хора на възраст НАД 55-ГОДИНИ & ПРИЯТЕЛИ в извънсезонния период.

Този нов начин за прекарване на свободното време идва чрез реализацията на една социална програма „ЕВРОПЕЙСКИ ТУРИЗЪМ ЗА ВЪЗРАСТНИ” (EUROPE SENIOR TOURISM). Инициатива, допринасяща за изграждането на концепция за европейско гражданство и сближаване на различни култури чрез туризма, както и към преодоляването на сезонния характер на туристическите пътувания.

В програмата са ангажирани не само държавни организации, но и редица хотелски, транспортни и туроператорски компании, като в основата на този проект е залегнал принципът за частично финансиране на разходите за едно пътуване и престой в Испания през този сезон.

В резултат,за периода октомври 2009 – април 2010 са в Испания са почивали над 55 000 Европейски туристи на възраст между 55 и 70 години, от които 1 500 българи. Туристическият пакет за българи, който включва 7 нощувки, пълен пансион ( закуска, обяд, вечеря + вино и минерална вода) в 4 звезден хотел и самолетeн билет до включените в програмата курорти струваше 756.00 на човек. Програмата за социален туризъм, която осигурява условия за луксозна почивка на Европейски граждани извън активните туристически месеци продължава и през сезон 2010 -2011г.. Цената на туристическият пакет е 829.00 лева.

Това, което Ви очаква във водещи испански крайбрежни курорти в ПАЛМА ДЕ МАЙОРКА и КОСТА ДЕЛ СОЛ са благоприятен и мек климат, невероятно разнообразна и красива природа, настаняване във висококатегорийни 4-звездни хотели, екскурзионни и анимационни програми за развлечение, кулинарни специалитети от местната и европейска кухня, запознаване с богатата и древна история и култура на Испания …
И още нещо – контакти, срещи и обмяна на опит с други европейски граждани в приятна атмосфера, допринасяща за Вашия комфорт и за активно и взаимно обогатяване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар